Mondhygiëne en preventie:

Tijdens de halfjaarlijkse controle zal de tandarts de dieptes van de pockets ( de ruimtes tussen de tanden/kiezen en tandvlees) opmeten. Dit wordt gedaan met een pocketsonde, het meetinstrument wat millimeters aanduidt. In een gezonde situatie zijn de pockets niet dieper dan 3mm en gaan niet bloeden tijdens het meten. Door de pockets op te meten kan de tandarts de PPS ( Periodieke Parodontale Screening) vastleggen. De screening bestaat uit drie gradaties. PPS1: pockets van 1-3mm, PPS2: pockets van 4-5mm en de PPS3: pockets van 6mm of meer. Op basis van deze screening kan de tandarts de conditie van uw tandvlees bepalen en daarover informeren en doorverwijzen naar de juiste behandelaar. Dit kan variëren van een preventie assistente, een paro-preventie assistente of een mondhygiënist. Bij de volgende behandelaar zal er voorlichting en instructie en een reiniging plaatsvinden om de conditie van uw gebit en tandvlees te verbeteren.

De mondhygiënist, paro-preventie assistente en de preventie assistente helpen u om uw gebit en tandvlees te onderhouden en te verbeteren van conditie. Tijdens deze behandeling wordt er ook doorgenomen hoe u zelf, uw gebit het beste schoon kunt houden en welke middelen hierbij nodig zijn. Voordat u een behandeling ondergaat, wordt er een PPS-meting uitgevoerd, zoals hierboven beschreven. Aan de hand van deze score wordt er bepaald wat de huidige conditie is van uw gebit en tandvlees en welk traject u het beste kunt volgen. De verschillende scores bepalen tevens of u naar de preventie assistente, paro-preventie assistente of de mondhygiëniste wordt doorverwezen.

Bij ernstige tandvleesproblematiek (parodontitis), zal er na een intake onderzoek beoordeeld worden wat het beste behandeltraject zal zijn.

Over ons

Op de website van Tandartsenpraktijk Acacialaan vindt u naast onze adresgegevens en openingstijden ook beknopte informatie over ons team, onze visie en over de facturering. Onder het kopje behandelingen gaan kort in op enkele behandelingen en op de verzorging van uw gebit en dat van kinderen.

Voor overige vragen kunt u ons uiteraard bellen: 
075 621 13 45

Contact gegevens

Tandartsenpraktijk Acacialaan
Acacialaan 10
1521 EL Wormerveer
Tel: 075-6211345

Openingstijden:
Ma t/m Do: 07:00 tot 16:30 uur.
Vrijdag :       07:00 tot 16:00 uur.