Veranderingen aan het gebit

Een beugel

Als tanden naar voren staan of als de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen kan een beugel ze rechtzetten, zodat je bijvoorbeeld beter kunt kauwen en makkelijker kunt tandenpoetsen. Waarom krijg je een beugel? Welke beugel krijg je en wanneer moet je die dragen? Hoe lang moet je een beugel dragen? Kun je gewoon je tandenpoetsen en alles eten als je een beugel draagt?

Klik hier voor de folder.

Eten, drinken en een gezond gebit

Een folder voor mensen die te maken hebben met de negatieve gevolgen van bepaalde eet- en drinkgewoonten voor de gezondheid van hun gebit. Verandering in eet- en drinkpatronen kan de mondgezondheid aanzienlijk verbeteren. De meest gestelde vragen over de invloed van eten en drinken komen aan bod.

Klik hier voor de folder.

Slijtage van het gebit

Tandglazuur is hard en slijt langzaam. Sommige gewoonten leiden er echter toe dat tanden en kiezen sneller slijten dan normaal. Wat zijn hiervan de oorzaken? En welke maatregelen moet men nemen? De folder is vooral bedoeld voor diegenen bij wie het gebit al verschijnselen van slijtage vertoont.

Klik hier voor de folder.

Tanderosie, hoe voorkom je dat?

Tanderosie is slijtage van het tandglazuur door zuren uit eten en drinken of uit de maag. De laatste jaren zijn de voedingsgewoonten ingrijpend veranderd. Zo worden vaker en meer fris- en sportdranken gedronken, met als gevolg tanderosie. In deze folder worden onder meer adviezen gegeven hoe tanderosie kan worden voorkomen.

Klik hier voor de folder.

Verkleurde tanden

De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De een heeft van nature witte tanden, bij de ander zijn ze iets geler. Tanden kunnen verkleuren door verkleuringen aan het tand- of kiesoppervlak (uitwendige verkleuringen) en door verkleuringen in het tandbeen en glazuur (inwendige verkleuringen). Deze folder geeft onder meer informatie over het ontstaan van verkleuringen en legt uit wat de tandarts aan verkleurde tanden en kiezen kan doen.

Klik hier voor de folder.

Clearcorrect

Wil jij ook een stralende lach? Start dan nu met AirSmile®, de onzichtbare beugel!

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is.
Ideaal voor iedereen die liever een beugel uit het zicht heeft!

Lees Meer

Handige Links

Direct inschrijven!
Ons Team
Onze werkwijze
COVID Protocol
Tarieven- en prestatielijst
Sociale Media
I
nvisalign Airsmile
De Lieve Tandarts
Ivorenkruis
Alles over je gebit
Praktijkreglement
Privacy statement & Cookie verklaring
Disclaimer

Over ons

Op de website van Tandartsenpraktijk Acacialaan vindt u naast onze adresgegevens en openingstijden ook beknopte informatie over ons team, onze werkwijze en over de facturering. Onder de button Informatie gaan we in het kort op enkele behandelingen en op de verzorging van uw gebit en dat van kinderen.
Voor overige vragen kunt u ons uiteraard bellen: 075 621 13 45

Onze Kenmerken

Onze ingang is gemakkelijk te bereiken via de hoofdingang. Er is voldoende gelegenheid om in de praktijk elke ruimte met een rolstoel te betreden.


Meer weten over het keurmerk de lieve tandarts? Klik op het logo voor meer informatie. Doe mee met het onderzoek en maak kan op een Bol.com waardebon.

Contact gegevens

Tandartsenpraktijk Acacialaan
Acacialaan 10
2521 EL Wormerveer
Tel: 075-6211345

Openingstijden:
Ma t/m Do: 07:00 tot 16:30 uur.
Vrijdag :       07:00 tot 16:00 uur.