Protheses

Van eigen gebit naar kunstgebit

Deze folder is bestemd voor mensen die een kunstgebit krijgen. Over het maken van een afdruk, het trekken van tanden en kiezen, het plaatsen van de prothese. Ook in deze folder komt het wennen op het gebied van uiterlijk, pijn, eten en praten aan de orde. Verder komen het reinigen van het kunstgebit en de mond, de problemen die zich later kunnen voordoen en de controle door de tandarts aan bod.

Klik hier voor de folder.

Een nieuw kunstgebit

Deze folder is bedoeld voor mensen die het kunstgebit al hebben gekregen en gaat eveneens in op het hieraan wennen. Op de eventuele pijn, maar ook op eten, praten en de relatie met het uiterlijk. Verder wordt er aandacht besteed aan het reinigen van het kunstgebit en de mond, de problemen die zich later kunnen voordoen en de controle door de tandarts.

Klik hier voor de folder.

De overkappingprothese

Bij een overkappingprothese kunnen enkele wortels van tanden of kiezen behouden blijven. Deze werken als een soort pijlers onder het kunstgebit: zij geven het houvast en steun. De voorbehandeling en het maken van de prothese worden stapsgewijs beschreven. Verder wordt ook in deze folder ingegaan op het wennen aan de prothese, de eventuele pijn, eten, praten en het uiterlijk. Daarnaast worden het reinigen van de prothese en de mond, de problemen die zich later kunnen voordoen en de controle door de tandarts besproken.

Klik hier voor de folder.

De plaat- of frameprothese

Deze prothese, ook wel partiële prothese genoemd, dient als vervanging van tanden en/of kiezen. Het is een goede oplossing als verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. In de folder komt aan de orde wat de eigenschappen van deze protheses zijn en hoe ze op maat worden gemaakt. Inclusief adviezen over het dagelijkse gebruik en de reiniging.

Klik hier voor de folder.

Clearcorrect

Wil jij ook een stralende lach? Start dan nu met AirSmile®, de onzichtbare beugel!

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is.
Ideaal voor iedereen die liever een beugel uit het zicht heeft!

Lees Meer

Handige Links

Direct inschrijven!
Ons Team
Onze werkwijze
COVID Protocol
Tarieven- en prestatielijst
Sociale Media
I
nvisalign Airsmile
De Lieve Tandarts
Ivorenkruis
Alles over je gebit
Praktijkreglement
Privacy statement & Cookie verklaring
Disclaimer

Over ons

Op de website van Tandartsenpraktijk Acacialaan vindt u naast onze adresgegevens en openingstijden ook beknopte informatie over ons team, onze werkwijze en over de facturering. Onder de button Informatie gaan we in het kort op enkele behandelingen en op de verzorging van uw gebit en dat van kinderen.
Voor overige vragen kunt u ons uiteraard bellen: 075 621 13 45

Onze Kenmerken

Onze ingang is gemakkelijk te bereiken via de hoofdingang. Er is voldoende gelegenheid om in de praktijk elke ruimte met een rolstoel te betreden.


Meer weten over het keurmerk de lieve tandarts? Klik op het logo voor meer informatie. Doe mee met het onderzoek en maak kan op een Bol.com waardebon.

Contact gegevens

Tandartsenpraktijk Acacialaan
Acacialaan 10
2521 EL Wormerveer
Tel: 075-6211345

Openingstijden:
Ma t/m Do: 07:00 tot 16:30 uur.
Vrijdag :       07:00 tot 16:00 uur.