Mondverzorging

Je mond, fris & gezond!

Deze folder geeft nuttige tips voor mondverzorging, met andere woorden: hoe houd je je mond gezond? Allereerst wordt ingegaan op het belang van het verwijderen van tandplak. Vervolgens krijgt u tips op het gebied van tandenpoetsen, het schoonmaken tussen de tanden en kiezen, het kiezen van een goede tandenborstel, het gebruik van fluoridetandpasta, eet- en drinkgewoonten en tandartsbezoek. Kortom: een must voor iedereen die zijn mond goed wil verzorgen!

Klik hier voor de folder.

Tandenpoetsen

Tandenpoetsen vormt de basis voor goede mondhygiëne. Door goed te poetsen, blijven tanden, kiezen en tandvlees gezond. Deze folder instrueert u over de meest geadviseerde poetsmethode.

Klik hier voor de folder.

Elektrisch poetsen

Met een elektrische tandenborstel kan tandplak op een makkelijke manier worden verwijderd. Deze geïllustreerde folder geeft aan hoe u de roterende elektrische tandenborstel gebruikt voor een maximaal resultaat. Verder geeft de folder een overzicht van de diverse soorten elektrische tandenborstels en biedt hij richtlijnen voor het kiezen van de juiste elektrische tandenborstel.

Klik hier voor de folder.

Ragers

Ragers vormen een prima extra hulpmiddel om tanden, kiezen en tandvlees gezond te houden. Hoe moet u de ragers gebruiken voor een optimale reiniging van de ruimtes tussen tanden en kiezen?

Klik hier voor de folder.

Flossdraad

Eveneens een goed extra instrument om tanden, kiezen en tandvlees gezond te houden. De folder geeft heldere instructie over het gebruik van flossdraad voor het reinigen tussen tanden en kiezen.

Klik hier voor de folder.

Tandenstokers

Naast ragers en flossdraad zijn ook tandenstokers een adequaat middel om de ruimte tussen tanden en kiezen te reinigen.

Klik hier voor de folder.

Mondpiercings

Belangrijke informatie voor wie een mondpiercing overweegt of al heeft gezet. Over de keuze van het juiste materiaal, de plaats in de mond, de kwaliteit van het aanbrengen en het onderhoud. Al deze zaken zijn belangrijk, niet alleen voor je mondhygiëne, ook voor je totale gezondheid. Hoe gaat een piercing in zijn werk? Verder gaat de folder in op de genezing, nazorg, mondverzorging en tandartsbezoek. Ook problemen die mondpiercings kunnen veroorzaken, zoals tandbreuk en terugtrekkend tandvlees, komen aan de orde. Klik hier voor de folder. Roken en mondgezondheid Natuurlijk is het u bekend dat u van roken longkanker en hart- en vaatziekten kunt krijgen. Minder bekend is de invloed van roken op de gezondheid van uw mond. Zo hebben rokers meer kans op het ontstaan van tandvleesontstekingen dan niet-rokers. Al twee tot zes weken na het stoppen met roken is het positieve effect zichtbaar.

Klik hier voor de folder.

Clearcorrect

Wil jij ook een stralende lach? Start dan nu met AirSmile®, de onzichtbare beugel!

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is.
Ideaal voor iedereen die liever een beugel uit het zicht heeft!

Lees Meer

Handige Links

Direct inschrijven!
Ons Team
Onze werkwijze
COVID Protocol
Tarieven- en prestatielijst
Sociale Media
I
nvisalign Airsmile
De Lieve Tandarts
Ivorenkruis
Alles over je gebit
Praktijkreglement
Privacy statement & Cookie verklaring
Disclaimer

Over ons

Op de website van Tandartsenpraktijk Acacialaan vindt u naast onze adresgegevens en openingstijden ook beknopte informatie over ons team, onze werkwijze en over de facturering. Onder de button Informatie gaan we in het kort op enkele behandelingen en op de verzorging van uw gebit en dat van kinderen.
Voor overige vragen kunt u ons uiteraard bellen: 075 621 13 45

Onze Kenmerken

Onze ingang is gemakkelijk te bereiken via de hoofdingang. Er is voldoende gelegenheid om in de praktijk elke ruimte met een rolstoel te betreden.


Meer weten over het keurmerk de lieve tandarts? Klik op het logo voor meer informatie. Doe mee met het onderzoek en maak kan op een Bol.com waardebon.

Contact gegevens

Tandartsenpraktijk Acacialaan
Acacialaan 10
2521 EL Wormerveer
Tel: 075-6211345

Openingstijden:
Ma t/m Do: 07:00 tot 16:30 uur.
Vrijdag :       07:00 tot 16:00 uur.