Mond problemen
Tandletsel
Als een tand afbreekt, losstaat of uit de mond is, is er sprake van tandletsel. Deze folder geeft antwoord op vragen als: De tand is afgebroken. Wat nu? De tand is eruit. Wat nu? De tand is los. Wat nu? Ik krijg de tand niet teruggezet. Wat moet ik doen? Kan ik gebitsletsel voorkomen?
Droge mond
Langdurige of blijvende monddroogheid kan slecht zijn voor het gebit en het mondslijmvlies. In deze folder komen de meest voorkomende klachten als gevolg van een droge mond aan de orde. De oorzaken worden besproken, maar ook hoe u de gevolgen van een droge mond voor uw tanden en kiezen kunt bestrijden.
Ontstoken tandvlees
Goede mondhygiëne houdt tanden, kiezen en tandvlees gezond en voorkomt ontstoken tandvlees (gingivitis). Mocht hier al sprake van zijn dan bevordert de juiste mondhygiëne de genezing. De folder gaat in op de zorg voor een goede mondhygiëne, maar ook op vragen als: Hoe merkt u dat uw tandvlees ontstoken is? Wat is de oorzaak? Wat kan er gebeuren als ik er niets aan doe?
Aften
Sommige mensen worden geplaagd door pijnlijke zweertjes in de mond. Deze zweertjes, aften, komen zowel voor bij jongeren als bij volwassenen. De oorzaak is niet helemaal duidelijk, maar ze richten geen blijvende gezondheidsschade aan. Deze folder beschrijft wat aften zijn, wat u er zelf aan kunt doen en hoe lang het duurt voordat ze verdwijnen.
Slechte adem
Een frisse adem, dat willen we allemaal. De meeste mensen met een slechte adem, ook wel halitose genoemd, merken het zelf niet. In de folder is te lezen dat dit geen zeldzaam verschijnsel is en niet vanzelf voorbijgaat, maar ook wat u kunt doen om halitose te verhelpen.
Gevoelige tandhalzen
Pijn bij het eten of drinken van warme, koude, zure of zoete producten? In veel gevallen zijn blootliggende tandhalzen de oorzaak. Deze folder beantwoordt de belangrijkste vragen over gevoelige tandhalzen en hoe u dit probleem aanpakt. Zo wordt u gewezen op het belang van het op de juiste manier poetsen en van een goed voedingspatroon.