Kinderen

Het melkgebit

Het melkgebit beïnvloedt de ontwikkeling van het gezicht en de kaken. Bovendien speelt het een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het blijvend gebit. In de folder vindt u informatie over de ontwikkeling van het melkgebit en het ‘wisselen’: van melkgebit naar blijvend gebit. Inclusief tips voor een goede verzorging van het kindergebit. Verder wordt onder meer ingegaan op de consequenties van duim- en speenzuigen en het gebruik van zuigflesjes.

Klik hier voor de folder.

Met uw kind naar de tandarts

Hoe kunt u als ouder of verzorger kinderen op het eerste tandartsbezoek voorbereiden? Wat houdt de controle in? Welke behandelingen voert de tandarts of mondhygiënist zoal uit bij kinderen? De antwoorden vindt u in deze folder.

Klik hier voor de folder.

Tandenpoetsen met kinderen

Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tanden poetsen. Dat is prima. Maar: goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. Deze folder geeft een heldere instructie over de juiste poetsmethode voor kinderen.

Klik hier voor de folder.

Sealen

Sealen beschermt de kiezen tegen gaatjes. Het beschermt ze op die plaatsen waar ze daar het meest gevoelig voor zijn, namelijk in de groeven en putjes. Die zijn kwetsbaar, vooral als ze diep en smal zijn. Deze duidelijke, geïllustreerde folder geeft antwoord op vragen zoals: Sealen. Wat is dat? Sealen. Waarom? Hoe verloopt de behandeling? Hoe ervaren kinderen het sealen?

Klik hier voor de folder.

Voorkom tanderosie bij uw kind

Alle kinderen zijn er gek op: snoep en zoete drankjes. Alle ouders weten wel dat je van snoepen gaatjes krijgt, omdat er veel suiker in zit. Maar wist u dat in veel zoete producten ook zuren zijn verwerkt? Je proeft ze niet, omdat de zoete smaak overheerst. Maar die toegevoegde zuren in voeding en dranken veroorzaken wel tanderosie. Hoe u dit kunt voorkomen en waaraan tanderosie te herkennen is leest u in deze folder.

Klik hier voor de folder.

Fluoride

Fluoride is een natuurlijke stof die tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen door bacteriën. Het gebruik van fluoride helpt gaatjes voorkomen. Deze folder geeft antwoord op vragen als: Wat is fluoride? Wanneer moet je beginnen met fluoridetandpasta? Geeft fluoride bijwerkingen? Wat is het fluoridebasisadvies? Op welke manier is extra fluoride te gebruiken?

Klik hier voor de folder.

Wisselen: van melkgebit naar blijvend gebit

De meeste kinderen wisselen vanaf hun zesde jaar. De wisselperiode is een belangrijke fase in de ontwikkeling van het blijvend gebit. De folder gaat in op de verschillen tussen melkgebit en blijvend gebit en op afwijkingen in de ontwikkeling. Ook de verzorging en de mogelijke behandelingen bij het wisselen worden behandeld.

Klik hier voor de folder.

Clearcorrect

Wil jij ook een stralende lach? Start dan nu met AirSmile®, de onzichtbare beugel!

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is.
Ideaal voor iedereen die liever een beugel uit het zicht heeft!

Lees Meer

Handige Links

Direct inschrijven!
Ons Team
Onze werkwijze
COVID Protocol
Tarieven- en prestatielijst
Sociale Media
I
nvisalign Airsmile
De Lieve Tandarts
Ivorenkruis
Alles over je gebit
Praktijkreglement
Privacy statement & Cookie verklaring
Disclaimer

Over ons

Op de website van Tandartsenpraktijk Acacialaan vindt u naast onze adresgegevens en openingstijden ook beknopte informatie over ons team, onze werkwijze en over de facturering. Onder de button Informatie gaan we in het kort op enkele behandelingen en op de verzorging van uw gebit en dat van kinderen.
Voor overige vragen kunt u ons uiteraard bellen: 075 621 13 45

Onze Kenmerken

Onze ingang is gemakkelijk te bereiken via de hoofdingang. Er is voldoende gelegenheid om in de praktijk elke ruimte met een rolstoel te betreden.


Meer weten over het keurmerk de lieve tandarts? Klik op het logo voor meer informatie. Doe mee met het onderzoek en maak kan op een Bol.com waardebon.

Contact gegevens

Tandartsenpraktijk Acacialaan
Acacialaan 10
2521 EL Wormerveer
Tel: 075-6211345

Openingstijden:
Ma t/m Do: 07:00 tot 16:30 uur.
Vrijdag :       07:00 tot 16:00 uur.